Αρχαιολογικά & Ιστορικά Μέρη για Επίσκεψη

Τα παρακάτω είναι απλά μερικές προτάσεις για ενδιαφέροντα μέρη στην γύρω περιοχή της Αργολίδας και λίγο πιο μακρυά, στην Πελοπόννησο. Αν και τα ιστορικά μνημεία, οι μέρη φυσικής ομορφιάς και αρχαιολογικοί χώροι είναι πάρα πολλοί για μία λίστα, παρακάτω βρίσκεται μια ιδέα.

Ancient Asini Kastraki

Αρχαία Ασίνηβρίσκεται στο τέλος του Τολού

Η Αρχαία Ασίνη βρίσκεται πάνω σε ένα μικρό ακρωτήρι, στο τέλος της παραλίας του Τολού, δίπλα στην παραλία Καστράκι και είναι σημαντικός αρχαιολογικός χώρος που χρονολογείται από την Νεολιθική εποχή. Φαινομενικά δε υπάρχουν πολλά να δει κανείς αλλά το μουσείο και η ψηφιακή αναπαράσταση δίνουν στον επισκέπτη να καταλάβει τον ρόλο και την σημασια της Αρχαίας Ασίνης. Δείτε τα ερείπια και τις δεξαμενές, τους προμαχώνες της ελληνιστικής περιόδου, την οχύρωση και την υπόγεια αποθήκευση νερού που αργότερα χησιμοποιήθηκε από τους Ιταλούς κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η θέα του Τολού & του Δρεπάνου από εκεί είναι εκθαμβωτική.

Nafplio

Ναύπλιοη πρώτη πρωτεύσουσα της Ελλάδας 10 λεπτά από το Τολό

Το Ναύπλιο ή Ναύπλιον ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Νεοσύστατου Ελληνικού κράτους και η ιστορία του φαίνεται από την αρχιτεκτονική του, τα μνημεία και τα κάστρα. Εισκεφθείτε την παλιά Πόλη, το κάστρο του Παλαμιδίου, το φρούριο Μπούρτζι στην θάλασσα, το καστρο της Ακροναυπλίας, τα μουσεία & τις παραλίες. Την πόλη επισκέπτονται τουρίστες όλο τον χρόνο και αξίζει μια επίσκεψη κατά την διαμονή σας στο Τολό.

Ancient Tiryns

Αρχαία ΤίρυνθαΜνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO μόλις 20 λεπτά από το Τολό

Η Αρχαία Τίρυνθα, οχυρωμένη πόλη της οποίας τα τείχη σύμφωνα με τον μύθο είχαν χτιστεί από Κύκλωπες εξού και η ονομασία "κυκλώπεια", χαρακτιρισμός για το μέγεθος των τειχών, κατοικούνταν από την Νεολιθική Εποχή και έφτασε στο απόγειό της τον 13 αιώνα π.Χ. ως κέντρο του Μυκηναϊκού κόσμου. Λόγω της άριστα διατηρημένης κατάστασης της, η ακρόπολη είναι εξαιρετικό δείγμα της μυκηναϊκής αρχιτεκτονικής τόσο παλατιών, όσο και οχύρωσης. Δείτε τα "κυκλώπεια" τείχη, τις κατακόμβες και τα ερείπια της πόλης.

Argos Ancient Theatre

ΆργοςΠαλαιότερη Συνεχόμενα Κατοικιμένη Πόλη της Ευρώπης 25 λεπτά από το Τολό

Η πόλη του αρχαίου Άργους χτιστηκε πάνω σε δύο λόφους: Ασπίς και Λάρισσα, 80μ και 289μ ύψος, έκαστως.Το Άργος μαζί με τις Μυκήνες και την Τίρυνθα, ήταν ένα σημαντικό κέντρο κατά την Μυκηναϊκή εποχή, και η πόλη παρέμεινε σημαντική κατά την Ελληνιστική και την Ρωμαϊκή περίοδο. Επισκεφθείτε τους τάφους, το αρχαίο θέατρο χωριτηκότητας 20,000 ατόμων, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και το Ιερό της Αφροδίτης.

Epidavros

Αρχαία ΕΠίδαυροςΜνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO 30 λεπτά από το Τολό

Το πιο εντυπωσιακό από τον χώρο της Επιδαύρου είναι το αρχαίο θέατρο με την απίστευτη ακουστική του, χτισμένο τον 4ο αιώνα π.Χ. με μέγιστη χωριτηκότητα 15,000 άτομα, είναι απίστευτα καλοδιατηρημένο και ακόμα φιλοξενεί παραστάσεις κάθε Ιούλιο & Αύγουστο. Η Επίδαυρος, ήταν μεγάλη πόλη στην Αρχαία ΕΛλάδα, άκμασε σαν ιερό μέρος αφιερωμένο στον Απόλλονα, τον Ασκληπειό και την Υγιεία. Κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους, τα ερείπια τον ιαματικών λουτρών κ.λπ. φαίνονται ακόμα και σήμερα.

Mycenae

ΜυκήνεςΜνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO 30 λεπτά από το Τολό

Κατοικείται από την Νεολιθική Εποχή, οι Μυκήνες εξελίχθηκαν σε μια οχυρωμένη πόλη διοικούμενη από τον Βασιλιά Αγαμέμνονα (ανάμεσα σε άλλους). Μία από τις πιο σημαντικές, αρχαίες ελληνικές πόλεις, είναι υπέυθυνες για μια ολόκληρη εποχή και είναι στενά συνδεδεμένη με την Ιλιάδα και την Οδύσσεια του Ομήρου. Σήμερα μπορείτε να δείτε τους καλοδιατηρημένους χώρους όπως, την Πύλη των Λεόντων, το Παλάτι, τον τάφο του Αγαμέμνονα, τους Θωλοτούς Τάφους, την Βόρεια Πύλη, ναούς και ιερά.

Ancient Nemea

ΝεμέαΙστορία & Κρασί 40 λεπτά από το Τολό

Αρχαία Νεμέα, θρησκευτικός τόπος όπου οργανώνονταν πανελλήνιοι αγώνες κάθε δύο χρόνια ανάμεσα από άλλα πανελλήνια αθλητικά γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα Ίσθμια και άλλες εορτές όπως τα Πύθια. Είναι ενδιαφέρον χώρος και με πολλά αξιοθέατα, τα οποία θυμίζουν και τον πρώτο άθλο του Ηρακλή. Το στάδιο είναι καλύτερα διατηρημένο και από αυτό της Ολυμπίας. Τα οινοποιεία της Νεμέας είναι επίσης ένας προορισμός άξιος επίσκεψης για μια περιήγηση και γευσιγνωσία κρασιού.

Ancient Corinth

Αρχαία ΚόρινθοςΚορινθία - 55 Λεπτά από το Τολό

Βρίσκεται στον Ισθμό της Κορίνθου, η Αρχαία Κόρινθος ήταν μία σημαντική πόλη στην αρχαιότητα και κατά την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή. Είναι μια γοητευτική πόλη και η γεωγραφική της θέση την καθιστούσε μεγάλο εμπορικό κέντρο, με μεγάλο στόλο. Συμμετείχε σε πολλούς πολέμους και διατήρησε το κύρος της ακόμη και σαν ρωμαϊκή αποικία, για πάνω από μια χιλιετία δεν έλειπε συχνά από το προσκήνιο των εξελίξεων του αρχαίου κόσμου. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίεςεδώ

Isthmos Korinth

Διώρυγα Κορίνθου (Ισθμός)50 λεπτά από το Τολό

Η Διώρυγα της Κορίνθου ενώνει τον Κορινθιακό Κόλπο με τον Σαρωνικό Κόλπο στο Αιγαίο Πέλαγος. Διαπερνά τον στενό ισθμό της Κορίνθου και χωρίζει την Πελοπόννησο από την ηπειρωτική Ελλάδα και υποστηρίζεται από πολλούς ότι αυτό καθιστά την Πελοπόννησο νησί. Έχει μήκος 6,4 χιλιόμετρα (4 μίλια) και μόλις 21,4 μέτρα (70 πόδια) πλάτος στην βάση του. Διασχίστε το κανάλι με βαρκούλα.

Mystra

Σπάρτη2 ώρες από το Τολό

Η Σπάρτη ήταν από τις πιο διάσημες πόλεις-κράτη του αρχαίου κόσμου και επιρρέασε με την κουλτούρα της μέχρι και την σύγχρονη γλώσσα, στα αγγλικά η λέξη "Spartan" (Λακωνικός) χρησιμοποιείται για να δηλώσει κανείς την απλότητα/λιτότητα και την αυστηρότητα. Δεν υπήρχαν μεγάλα κτήρια στην Σπάρτη αλλά το μουσεία της αξίζει μια επίσκεψη και το αρχαίο θέατρο με την εντυπωσιακή θέα, το Ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος και τον αρχαιολογικό χώρο που λέγεται πως είναι ο τάφος του Σπαρτιάτη Βασιλιά Λεωνίδα.

Mystra

ΜυστράςΜνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO περίπου 2 ώρες από το Τολό

Ο Μυστράς είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς ιστορικούς χώρους που μπορεί να προσφέρει η Πελοπόννησος - στους απότομους πρόποδες του Ταΰγετου. Μία αξιοσημείωτα καλοδιατηρημένη Βυζαντινή πόλη, που κάποτε φιλοξενούσε 20,000 άτομα, με στριφογυριστά δρομάκια που περνούν από μεγαλειώδεις πύλες, μεσαιωνικά σπίτια και παλάτια και συναντόντας πάρα πολλές βυζαντινές εκκλησίες. Οι τοιχογραφίες που βρίσκονται εδώ έχουν μελετηθεί παγκοσμίως και είναι υπέροχα δείγματα βυζαντινής τέχνης.

Monemvasia Byzantine Fort

Μονεμβασιάπερίπου 3.5 ώρες από το Τολό

Σε αυτή την μεσαιωνική, οχυρωμένη πόλη θα δείτε υπέροχη, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, και πλακόστρωτα δρομάκια, ενώνεται με την ηπειρωτική Πελοπόννησο με ένα στενό δρομάκι/γέφυρα. Χωρίστηκε από την υπόλοιπη Πελοπόννησο από σεισμό το 375 μ.Χ., επίσης η Μονεμβασιά είναι το μόνο κάστρο της Ευρώπης που δεν έπαψε να κατοικείται. Εκκλησίες και μνημεία είναι σκορπισμένα σε όλη την παλιά πόλη και στεγάζονται κάποια σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στην πλατεία.

Ancient Olympia

ΟλυμπίαΜνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO και Γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων περίπου 2.5 από το Τολό

Η Ολυμπία ήταν τόπος αφιερωμένος στην λατρεία του Θεού Δία, προς τιμήν του οποίου διεξάγονταν πανελλήνιοι αγώνες κάθε τέσσερα χρόνια από το 776 π.Χ. 393 μ.Χ., από εδώ προήλθαν οι μοντέρνοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Σήμερα μπορεί να δει κανείς ερείπια να απλώνονται σε μεγάλη έκταση, ο Ναός του Δία, ο Ναός της Ήρας, μέρη προπόνησης, μπάνια/λουτρά και σπίτια. Το Αρχαιολογικό Μουσείο έχει εκθέματα από τον αρχαιολογικό χώρο συμπεριλαμβανομένου και του δίασημου αγάλματος του Ερμή. Το στάδιο βίσκεται μόλις λίγα λεπτά από τον αρχαιολογικό χώρο.